Защо Европа не се нуждае от Бог?Може да харесате още...

10 Отговори

 1. fr Pavel каза:

  Название: История Византии. В трех томах
  Автор: Коллектив
  Год издания: 1967
  Издательство: Наука
  Страниц: 524, 472, 508
  Формат: DJVU
  Размер: 54,3 Мб (+3%)
  http://depositfiles.com/files/7p93wh890

 2. Theology ShU каза:

  – Набожен ли сте?
  – Вярващ съм. Християнин съм, трите ми деца също. Но моята вяра е свързана най-вече с това да правим добро.

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-01&article=387290

 3. Стефан Чурешки каза:

  За жалост много често се бърка византинизма с православието. Това е защото по света съществува много нисък българистичен ценз и пълно неразбиране на конфликта между българи и византийци. за съжаление много падрета от български произход не познават обекта на своята дейност и затова говорят глупости за религиозността и интригата в българската история. Думата отец – фатер е много висока изискуема и много отговорна. Ако Христос беше сред нас, Той щеше да каже – не се наричайте ине се мислете мнозина измежду вас отци, за да не попаднете под осъждане. Факт!

  http://www.bg-history.info/5417/Vizantiia-i-slavianskiiat-sviatKum-postanovkata-na-problema.html

 4. Стефан Чурешки каза:

  Трагедиите в живота на човека и обществата произтичат от неразбиране. Така например не се разбира , че комунизмът беше контестиран не заради репресиите, някои от тях основателни, а поради факта че е беше обявен за фалшиво пророчество. Така много хора не му вярваха и не желеха да сътрудничат на комунистическия проект, който тепърва трябва да се оценява от богослови, историци и философи. Другият проблем на комунизма идва от факта на съветско влияние, което остро засегна националните чувства и разбирания на българите и фалшивата героизация на партизани и активни борци, които получаваха незаконни „народни“ привилегии. Проблемите на комунизма са поучителни за православието. Първо ако идеята за последни времена се окаже фалшиво пророчество, тогава хората няма да вярват на религията. Второ, фалшивите авторитети с привилегии на православието го компрометират. Трето, чуждите авторитети го дискредитират.
  http://www.bg-history.info/5426/Istoricheskata-priemstvenost-kato-duhovno-vuzpitanie.html

 5. Лъчо каза:

  БОГ ПОРУГАВАН НЕ БИВА (ГАЛ. 6;7)! ТОВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ТЕПЪРВА ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ!

 6. Slaven каза:

  Ами ако трябва да съм честен, не виждам нищо скандално в това, че съответните християнски свещеници са били наказани. В Европа държавите са светски, и никой не е длъжен да зачита която и да е религия, когато решава какво да прави. Гейовете в църквата не са прави, защото влизат в частна собственост и трябва да се държат прилично, но в останлите случаи не виждам нищо ненормално. 21 век е, не виждам защо моралните ни възприятия трябва да се определят от 1 книга, писана от евреите преди 4000 години и 4 евангелия, попаднали в избран списък през 325 година след новата ера. Особено на фона на тоталната корупция на Ватикана и православните църкви.

 7. Атеист каза:

  Всички реват, че християнстовто било подтискано… а защо не погледнете на нещата от другата страна? Защо не се замислите дали християнстовото не се натрапва (понякога много агресивно) на хората, които не вярват в него? Защо не се замислите дали християнстовото не пречи на хората да следват мечтите си и да бъдат щастливи (както е в случая с гейовете, които са жестоко преследвани)? Замислете се – дали понякога самите християни не влизат в ролята на тирани и подтисници спрямо хората като мен, които нямат нужда да вярват в свръхестествени сили.

 8. Атеист каза:

  Имам сериозен въпрос: редно ли е статията да бъде писана с презумпцията, че християнстовото е единствената „правилна“ религия, а всички останали са „грешни“? Това не е ли дискриминация?

 9. Никoла каза:

  [quote name=“Атеист“]Имам сериозен въпрос: редно ли е статията да бъде писана с презумпцията, че християнстовото е единствената „правилна“ религия, а всички останали са „грешни“? Това не е ли дискриминация?[/quote]
  Моят въпрос към атеиста е: След, като не те еня за християнство, какво правиш в този сайт, а? Или може би греша. Съмнявам се, че не си минал просто ей така, случайно. Има хора, за които са името му, ги отвращава.

 10. Н1234 каза:

  атеистите са хора , които си вярват на лъжите за да могат да се е… , ядат и пият. Известно е ,че повечето такива са обратни,педофили и скотоложци.