Църковно-народният събор и политиката на БПЦМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Руси Ст. Русев каза:

  по много други начини, г-н Чурешки. не е задължително да правите гръмотевични изводи на „основата на известните факти“, както пишете. Фактологичната метода няма нищо общо с духовността и съвсем не е възможно употребявайки я като инструмент да разберете дали Църквата се е проявила на Църковно-народния събор като „институция“ или като „богочовешки организъм“.
  Вашият проблем е, че много държите това, което напишете да се превръща в норма, но това не е възможно, защото не зависи от вашето желание.
  Този подход, освен е че е показателен за извънмерна гордост, съдържа в себе си също така и суеверието на митоманството, сиреч – това, което кажете да има свойството да се превръща в истина.
  Чудя се защо бях останал с някакво впечатление за вас като за сериозен автор?

 2. jordanph каза:

  съгласен съм с Руси и комунистите правеха същото под привидния предлог за благоденствие за жалост в нашето последно време гордостта е надигнала глава рядкост са вече смирените хора затова е затруднено общуването и се шири непримиримостта и разколите мнението ми/без да го налагам/ е че такива материали просто не си струва да се пускат – слаби са-просто нахвърляни фрази абе въобще безсмислици

 3. Християнче каза:

  Такива смели и ерудирани българи-християни са нужни на БПЦ, а не комунистически мекерета и [***изтрито от модератор], които са се навъдили като плевели на Господнята нива и гледат да я заглушат.

 4. jordanph каза:

  не мога да разбера защо трият коментарите каква е тази цензура добре като трябва няма да влизаме в сайта определено не смятам че има нещо цинично написано нека да излязат и обяснят причината казах на предишната статия че човека има хубава брада и го изтриха не разбирам какъв е проблема сигурно аудиторията трябва да се ограничи така кажете на този принцип работят масоните

 5. jordanph каза:

  до утре и това ще изтрият