Екзистенция на българите – минало, настояще, бъдеще!?Може да харесате още...

10 Отговори

 1. роси каза:

  Браво за дързостта! Присъединявам се към вашата позиция!

 2. Альоша каза:

  Благодаря Ви! Можеше и да бъда по-точен, но ми трябваха повече време и по-малко емоции. Пък и гледах да се вместя в лимитирания обем. Няма да пишем романи, я.

 3. Благ каза:

  Много ми хареса … и е много хубаво, Браво (не, че думата на тинейджъра е важно)

 4. o.stanimir каза:

  напълно си прав приятелю бог да те благослови

 5. VAN каза:

  Само се моля на Господ,писмото ти да достигне до очите, ушите, умовете и най-вече сърцата на повече човеци.Но преди всичко до тези, които по един или друг начин решават съдбините ни, защото сме си ги избрали или „избрали” ( не зная, кое е по-правилното, защото се съмнявам вече в политиците ни и тяхната витиевата политика).

 6. dikovski каза:

  Да кажа, че не съм те забравил, Альоша, но военните рядко се свъртат в родното си място, затова и не знаех дали ще те открие мое послание там. В писмото ти има над какво да се замисли човек. Аз искрено и от сърци ти пожелавам да станеш някой ден свещеник. Вече си капитан, но може пък ти да въстановиш военното духовенство. Радвам се, че конкурса помогна пак да се засечем след десет години.
  Желая ти успех и Бог да те напътства!

  Искрено твой – Цветан Диковски

 7. dejsis каза:

  izklju4itelno vdahnovqva6to i navezda6to na razmisal.

 8. dikovski каза:

  Благодаря за подкрепата! Отвръщам на жеста ти и гласувам за теб също с отличен!

  Искрено твой – Цветан

 9. konstantin каза:

  Напълно споделям и подкрепям написаното от автора, което е поредното доказателство, че и миряните са способни да правят точна оценка на историческите събития, както и да правят връзка със съвременната ситуация. А що се отнася до Църквата, тя никак не е приятна – докато няма нормално отношение, комуникация и съгласуваност между митрополити, свещеници и миряни, дотогава кризата на църковното съзнание ще бъде факт.
  А що се отнася до идеята преподавателите да станат епископи – мисля, че Сърбия е добър пример – имат няколко епископа, които са и професори. Същото важи и аз Гърция, макар и в много по-малка степен, (скоро един преподавател от Атинския у-т стана епископ).
  Дай, Боже, да се осъществи желанието ти, Альоша, и да станеш свещеник!

 10. Иванчо17 каза:

  Поздрави и малка забележка:

  Д-р Ганчо Ценов категорично е доказал произхода на българите – коренно население на Балканския полуостров още от древността.
  Покръстени сме от апостол Павел.
  Водили сме война за църковна незавасимост с Византия през 6 в.

  Версията за тюрко-славянския произход на българите е измислица на Иречек, неговия ученик – „бащата на българската история“ – Васил Златарски и тяхната школа (която държи монопола върху учебниците у нас и до днес).

  Други изследователи със същите изводи – които Златарската школа не може да понася – са Георги Раковски (действителният „баща на българската история“ или поне много повече от фалшификатора Златарски), Марин Дринов – и др.

  Доста информация за изследванията на д-р Ценов вече се намира в мрежата. Потърсете с гугъл. Някои препратки:
  http://ziezi.net/cenov.html
  http://www.kroraina.com/g_cenov.html
  http://more.info.bg/addComment.asp?
  http://www.sbubg.info/udelo/?article=1093
  articleID=760023&issueID=1968&topicID=494
  http://www.math.bas.bg/~tabov/oldbul.html

  А с „техни високопреосвенщенства“, българския народ отдавна не иска да има нищо общо, така че отдавна не са водачи на никого, освен на едно тясно обкръжение. Слава Богу, че сме се научили да не се водим по мафиози и родоотстъпници. За никого не е тайна, че и те отдавна са в лагера на противниците на българския народ. Добре е ако тук там е останал някой по-читав свещеник.
  Успехи в изследването на историята!