Похвално слово за събратМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. refab каза:

  Много добро излъчване и хубава атмосфера се усеща в храма.Впрочем, едно от най-хубавите неща е ,че има ОТДУШНИЦИ, за свещите, които, иначе, аз наричам дяволски пушещи пръчици, защото отравят въздуха и опушват стенописите! Има и не малко на брой подходящи в стилово отношение столове (аз, по принцип, съм радетел за пейки-като в католическите черкви). Дано ремонта е качествен, защото почти винаги това, което е пипнала българска ръка, почва да се руши почти веднага след завършването му!

 2. p_stefanos каза:

  И аз имам трима събратя, които на всяка стъпка хваля, защото на всяка стъпка и с всяка дума са истински презвитери църковни – о. Георги, о. Добромир и о. Димитър. Те градят не само храмове, но общност. Пиша това, за да потвърдя, че не са се свършили църковните пастири, колкото да се губят в морето от требничари и занаятчии. Дяволските пушещи пръчици не са опушили атмосферата до толкоз, че да не може да проникне някой светъл лъч! Светлината в мрака свети и мръкът я не обзе..

 3. FTR каза:

  Решителен, целеустремен, дръзновен, благоговеен, отзивчив за помощ, хладнокръвен срещу трудностите и винаги подготвен за всяка ситуация – това са само някои от многото качества на отец Алескандър. Дано го запази Бог с всичките му дарове още много години, за полза на Църквата!!!

 4. semo_semkov каза:

  Защо редакторите изтриха коментара ми по тази и следващата тема?
  Защото считат, че е лъжа или защото някак не е удобно след напудрените „похвални слова“, да звучат думи, които разкриват горчиви истини. Ако редакторите желаят да си живеят в розов свят с мечти, аз бих искал да виждам монетата и от обратната страна. Защото често в Църквата зад „варосаните стени на гробници“ прозират „мъртвешки кости“ . Ако ще сте за истината преценяйте коректно нещата. Не може да се хвали нещо, което едва ли го заслужава! Прощавайте за упрека, но гледате само едната страна на монетата. Господ не ни учи така. Разбира се не ни учи и да критикуваме публично, но не се сдържах!

 5. plamen каза:

  semo_semkov, коментарът ви беше изтрит, защото съдържаше анонимни обвинения в злоупотреби към личности, споменати в статията. Ако ще обвинявате, напишете си истинското име, представете доказателства и уведомете съответните граждански и църковни власти за разкритията си. Подобни неща в този сайт няма да се толерират. Ако не искате коментарът ви да бъде изтрит, оставете достатъчно данни в профила си – тел. за връзка, адрес и т.н., които да позволят на евентуално засегнатия от вашите коментари да ви идентифицира, за да търси правата си по съдебен път. Това е нормалното поведение – другото не искам да го назовавам.

  поздрави

 6. svetlio каза:

  Присъединявам се към хубавите пожелания на горните коментари. Храмът явно е станал много красив. „Не се натрапва влиянието нито на Византийската школа, нито на Руската, нито на Гръцката.“ – тези, които посещават пловдивските храмове от няколко месеца и повече са забелязали изключителното присъствие на гръцки символи – отдушници, съдове за свещи, какво ли не, дори килимите са гръцки, нямаме ли си български?