„Християнско кино“ през декември представя филма от Израел „Гости“kinoПрез декември групата „Православна младеж“, инициатор на поредицата „Християнско кино“, ще представи израелския филм „Гости“ (2004).

Прожекцията ще бъде на 11 декември (неделя) от 13.30 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“.

Драмата с елементи на комедия разказва за вярата на едно ортодоксално еврейско семейство, която е подложена на изпитание след като те отправят молитва към Бога за дете по време на Сукот (Празника на шатрите).

През 2004 г. филмът получава награда от Асоциацията на израелските филмови критици, получава и три номинации за наградите на Израелската филмова академия (т. нар. израелски оскари), когато Шули Ранд печели наградата за най-добър актьор. Другите две номинации са за най-добър сценарий и най-добра поддържаща роля.

В дискусията по повод филма ще участват: Михаил Шиндаров –  философ, богослов и преводач, преподавател в катехизаторския курс към столичния храм „Покров Богородичен“, и Димитър Спасов – редактор в сп. Християнство и култура“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...