Християнско кино през март представя филма „Възкресение“В навечерието на Великден в мартенското издание на “Християнско кино” – инициатива на групата “Православна младеж”, ще бъде представен филмът „Възкресение“ (2016).

Режисьор е Кевин Рейнолдс („Граф Монте Кристо“, „Тристан и Изолда“), а в главната роля е актьорът Джоузеф Файнс („Влюбеният Шекспир“).

Историята на филма е посветена на Христовото Възкресение през погледа на римския военен ръководител Клавий. Той надзирава разпъването на Христос на кръста. След кръстната смърт на Спасителя е натоварен от Пилат Понтийски да отговаря за охраняването на Христовия гроб, а след Възкресението – и за разследването на „мистериозното изчезване“ на Христовото тяло от гроба.

Дискусията за филма ще се проведе с участието на Александър Шпатов – писател и юрист, автор на няколко сборника с разкази. Носител е на наградата за най-добра дебютна книга в Националния конкурс „Южна пролет” (2006), номиниран e за наградата „Хеликон” за 2009 г. Автор е на множество публикации в български печатни и електронни медии, сред които и Православие.БГ.

Прожекцията ще бъде на 19 март (неделя) от 15 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22). Вход: свободен.
СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...