Гложенският манастир е сериозно пострадал от дъждовете и се нуждае от спешен ремонтВследствие на проливните дъждове и бурята отпреди дни Гложенският манастир е пострадал сериозно.

Сега един от най-старите действащи манастири в страната – „Свети Георги Победоносец“, се нуждае от средства за финансирането на належащ ремонт.

Изпочупени и паднали са каменни плочи, керемиди и тухли. Нарушени са изолацията на покрива и фасадната обшивка.

От Ловчанска митрополия са уведомили Община Тетевен, която с нарочна комисия е установила пораженията и е изготвила констативен протокол и количествено-стойностна сметка за строително-ремонтните работи. Областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев е отправил искане за финансиране до Междуведомствената комисия за възстановяване към Министерски съвет.

Към момента комисията все още не е излязла с решение по искането.

 

Източник: 1kam1.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...