Патриарх Порфирий се срещна с българския посланик в СърбияНа 21 юли Негово Светейшество Сръбският патриарх Порфирий прие в Патриаршеския дворец в Белград Негово превъзходителство г-н Петко Дойков, посланик на Република България в Република Сърбия.

В сърдечен разговор между предстоятеля на Сръбската православна църква и посланика на България бе подчертана важността на двустранната работа за укрепване на добрите отношения между двата народа по всички въпроси и на всички нива.

Посланик Дойков предаде на Патриарх Порфирий братските поздрави на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

На срещата присъстваха също първият секретар на посолството г-н Виолин Марков, третият секретар на посолството г-н Димитър Василев и ръководителят на кабинета на Сръбския патриарх дякон Александър Прашчевич.

 

Източник: Српска православна црква

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...