Трима епископи бяха избрани днес във ФенерВчера във Фенер започна сесията на Светия Синод на Вселенската патриаршия. Днес членовете на Светия Синод проведоха избора на трима нови епископи.

По предложение на митрополита на Германия Августин, архимандрит Амвросий Куцуридис бе избран за епископ на Аргирополис, за да служи като помощник на епископа в Митрополията на Германия.

По предложение на Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей, архимандрит Атинагор Зиаскопулос бе избран за епископ на Назианз, за да служи като помощник на епископа в Патриаршията.

Също така Андрей Кратийски от Украинската православна църква беше избран за епископ на Торонто.

Тримата епископи бяха избрани единодушно от всички членове на Светия Синод. След това новоизбраните епископи на Аргирополис и Назианз отслужиха Молебен канон на Пресвета Богородица и получиха поздравления от Негово Светейшество Патриарх Вартоломей, Синодалните архийереи и членовете на Патриаршеския съвет, които им пожелаха „достойно епископско служение“.

 

Източник: orthodoxianewsagency.gr

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...