Да помогнем на Клавдия


Казвам се Ивайло Семков и се обръщам към читателите на Православие.БГ с молба за спешна финансова подкрепа за животоспасяващи лекарства за майка ми Клавдия Тунчева.

При операция, поради лекарска грешка тя беше заразена с Хепатит-C, който сега е на път да се превърне в цироза. За месечното лечение на черния дроб са необходими суми от 540 лв, които не мога да осигуря, понеже непрекъснато съм около нея, за да я гледам и обслужвам.

Майка ми е пенсионер инвалид с пенсия от 116 лв. Вследствие на шест последователни белодробни емболии не може да се храни нормално, а само с течна храна, заради уврежданията на червата (които според лекарите трябва да бъдат оперирани и скъсени със специални скоби). За съжаление здравната каса не поема такива операции, тъй като са много скъпи. Един имплантант струва 1300 лв, а при нея ще са необходими три такива скоби.

Наскоро с ядрено-магнитен резонанс бе установено и ново тежко заболяване – на гръбначния стълб, тежка дискова херния, която също трябва да се оперира. Заради тежките придружаващи болести и емболията обаче, лекарите засега отлагат оперативното лечение и препоръчват рехабилитация в Банкя и Павел Баня, където всеки ден с процедури ще ни струва 25-35 лв за 14 дневно лечение.

От години майка ми се черкува в църквата “Св. Георги Победоносец” в кв. Дървеница в София, при отец Димитър Вукадинов.

Поради голямото притеснение около лошите прогнози за майка ми, на мен също ми се наложи да постъпя в болница, където ми откриха тежка язва и гастрит, които ми е непосилно да лекувам заради високите цени на лекарствата.

Надявам се на вашето човешко и християнско милосърдие и помощ.

Ивайло Семков

От редакцията

Ивайло завършва трето висше образование (право) и понастоящем е на стаж в Софийски градски съд, но няма никакви доходи. В офиса на фондация Покров Богородичен са предоставени медицински документи, удостоверяващи медицинското състояние на майка му, описано по-горе.

Сметката, на която можете да направите дарение:

Титуляр: Ивайло Николаев Семков

Банка ДСК, клон Руски паметник

IBAN: BG38STSA93000009070167

валута: лева

BIC: STSABGSF

Можете да се свържете с него за повече информация на тел. 0888 989517. Можете да направите дарение и чрез банковите сметки на фондация Покров Богородичен (оттук), като укажете в основанието за превода “За лечение на Клавдия Тунчева”. От същата страница можете да направите дарение и чрез PayPal, ако използвате кредитна карта. Благодарим на всички, които ще откликнат.

***

Мили хора, състоянието на майка ми се влошава и аз искам да и помогна но незнам как. Приемам изпитани съвети от хора за нейното лечение. Нейното цялостно състояние и имунитет се влошиха вследствие на недостига на средства за адекватно и правилно лечение. Кръвните – чернодробни – показатели се влошават.

Преди да се разболее никога не е пила и пушила.

Тя е вярваща и уповавща в Бога,душевно чист и силен човек. Преди да се разболее е помагала на много хора и сега дори със съвети.

За спешната операция, която се налага да се извърши в близко време, но преди това лекарите поставят условие да бъдат поставени 2 филтъра, които са на цена от 8000 лв., които са непосилни за нас. Никoй не поема риска да я оперира без тези  филтри, които предпазват тялото при откъсване на тромби по време на операция, както и след това. Тя получи допълнитедни увреждания-втори тип диабет и от него диабетна полиневропатия, двустранна дископатия а като следствие от нея сега и двустранна дискова херния. Лекарите са категорични,че е за операция и чувайки за преживяните белодробни емболии, се страхуват от операция. Препоръчват балнеолечение, като времена мярка и подобрение, но и за това нямаме средства.Искат по 35 лв.на ден за курс на лечение от 15 дни.

В момента има полипи в синусите и сенна хрема. Поленова алергия, към домашен прах и перушина. И бронхиална астма и студова алергия. Тежък колит, язва на дебелото черво и дванадесетопръстника. Тя пребъдва в молитви, макар и много болна се моли непрестанно.

С пожелание за здраве и Божия благословия и милост към целия български народ.
Благодарим за разбирането на всички. Ивайло Семков.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...