Помогнете за довършването на храм в с. Дъскотна



Уважаеми братя и сестри, дами и господа,

Казвам се Тодор Тодоров, член на църковното настоятелство "Св. Архангел Михаил" с. Дъскотна, обл. Бургаска.

Боголюбивата идея на моите съселяни, да се изгради православен храм в селото (а такъв то няма от 1630 г., когато според исторически сведения местен храм е разрушен от османците), до момента се реализира до етапа, виден от снимките, направени на 08.05.2006 г. Интериорът на храма е готов за изографисване – положена е варово-мраморна смес.    

А пътят бе започнат от дядо Петко Иванов Косев – сега касиер на настоятелството още през 1994 г. с полагането на осветения камък в основите на храма. Трудно е набирането на средства, защото и селото е малко (780 души) и населението – бедно и преобладаващо мюсюлманско. Но държа да отбележа, че много от труда и майсторлъка бе дарен от мюсюлмани, с които живеем заедно.

Към момента имаме избрани зографи, които определиха цената на изографисването, необходимо за освещаване на храма, за да започне да се служи в него. Необходими са ни 7000 лв. за изографисване на храма, нова камбана и утвар. Зографите са млади, но рисуват в "палеологов стил" и творбите им запазват неповторимото и боговдъхновено излъчване.

Трудно ми е и на мен в момента, но желанието на селото е да сме готови до 08.11.2006 г., за да се освети и тая Божия обител!

Обръщам се към вас с надеждата за съдействие и подпомагане (с всичко) за това богоугодно дело!

Адрес:  8561, с. Дъскотна, обл. Бургаска, Църковно настоятелство "Св. Арх. Михаил" Дъскотна
Телефон за връзка :0887 013963 Тодор Тодоров

Титуляр:Църковно настоятелство с. Дъскотна
Банка: ДСК АД, клон Айтос
Банков код 30002033
Номер на сметка: 02 5051067

Лично аз съм се заел с набирането на библиотечен фонд към храма и се опитвам под наставничеството на моя духовен отец, да просвещавам моите съселяни. Атеистичният режим стори това, което за 500 г. иноверците не успяха. Осъзнавам, че и "строежа на храм във всяко българско сърце" е отговорна и важна задача, на която имам желание да се посветя!

И нека Бог благослови начинанието ни, защото вижда, че са чисти помислите ни!
Нека пазим Пасхалната радост в сърцата си!

Православие БГ предоставя възможност на църковни настоятелства, които набират средства за строеж и възстановяване на храмове и манастири, да публикуват безплатно своите обяви в портала.

Към дарителите: ако нямате възможност да направите банков превод, а бихте искали да помогнете, можете да направите дарение чрез Интернет, като укажете на кой храм желаете да бъде приведено Вашето дарение. Подробности: оттук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...