Дебат за обществените очаквания към ЦъркватаМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. hpberov каза:

  Умолявам организаторите да заснемат този дебат и да го излъчат в интернет, защото има хора, които по обективни причини няма да могат да дойдат в „Червената къща“. Намирам въпросите за много интересни, очаквам и конструктивна дискусия!

 2. Gunev каза:

  Пропуснали сте да посочите часа. Аз също се присъединявам към горната молба. Това важи и за другите мероприятия организирани от Вас.

 3. Gunev каза:

  Забравих да кажа нещо важно … Благодаря предварително 🙂

 4. jivko0o0o0 каза:

  Присъединявам се към молбата на hpberov.

 5. Kakvo e istina? каза:

  Подобни дискусии до нищо не водят, но ако организаторите искат това да им се вмени в оправдание на Страшния съд, нека опитат. Държавата събира данъци и тяхната цел е именно изграждане на социална система. Църквата не събира данаци, значи да се не меси в работите на държавата. Самия надслов на това събиране е безмислен:“Какво очаква обществото от Православната църква в България?“ Ако се интересувате какво иска обществото, то направете допитване чрез Галъп Интернешанъл, а не сабирайте попове. Исканията на обществото се заключават в една дума : ДАЙ!. И няма смисъл да си губите времето. Търсенето на социалната роля на църквата не се съвместява с еклесиологията на самата ПРАВОСЛАВНА Църква, Бедните винаги ще ги имате, Мене сега Ме имате, каза някога Христос на апостолите. Първо общините на верните да се потегнат, па тогава да мислим за някво си общество.

 6. Венко от Русе каза:

  Видях, че в сайта на „Червената къща” има „аудио и видео“ архив. Дано запишат това предаване и го качат там. Иначе, ето линка към сайта: http://www.redhouse-sofia.org/index_b.html