Православната детска градина „Успение Богородично“ отново отваря врати



Първата православна детска градина „Успение Богородично“ отново отваря врати да приеме малките християнчета от 2 до 6 години за учебната 2023/2024 година.
Ръководството на градината приканя вярващите родители да доведат децата си в прекрасно оборудваната детска база, където децата им ще могат непринудено да се запознават с православната култура и духовност.
За тях ще се погрижи екип от високо квалифицирани специалисти, които работят по утвърдената от МОН учебна програма. Времето на децата е ангажирано така, че максимално да развиват своите интелектуални, емоционални и творчески възможности.
Педагогическият екип се стреми децата да се развиват цялостно и пълноценно като възпитават в тях умение да общуват хармонично, с такт и добронамереност. Стремежът е да се формират любов и търпение, които са в основата на умението да имаш приятели, семейство, позитивни и градивни отношения в колектив. Формира се социална компетентност и адаптация, умения за свободно и творческо отношение към живота.

В програмата на детската градина са заложени художествено-творчески дейности, който стимулират активното творческо отношение към действителността, музикални занимания и танци, които развиват емоционалната култура и жизнеността, и създават положителни емоции у децата.
Веднъж седмично децата посещават храма, като се учат на култура на поведение в църква, познаване на християнските символи, като това е съобразено с достъпните за детското съзнание аспекти на християнската ценностна система. Не се допуска неподходяща за детската психика информация.
Всекидневно изучават английски език, който се преподава по атрактивен и ненатоварващ детската психика начин. Заложени са посещения на музеи, художествени галерии, театрални, оперетни и оперни постановки. За целта градината разполага със собствен микробус.
Специално изградената детска градина има отлична материална база, която се намира в двора на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в столичния квартал „Малашевци“. Тя е светла, просторна и уютна. Има обособен кът за собствена земеделски дейност, където децата сами засаждат и полагат грижи за своето стръкче цвете или зеленчук, като целта е да се изгражда екологична култура – внимание, грижа и отговорност към природата.
Работното време на градината е от 8:00 до 18:00 ч., всеки делничен ден.
През зимния период се използват бактерицидни лампи за въздух и повърхност, с което се намаля разпространението на вируси и укрепва здравето на децата.

За повече информация: pravoslavnagradina.com
Точният адрес е: кв. „Орландовци“, ул. „Училищна“ № 8

Има транспорт с трамваи № 3, 4 и 18. Мястото е комуникативно, разполага с  места за паркиране.

Телефон за контакт: 0876 876 821

Имейл: jito10@abv.bg

Камелия Спасова, управител по административната и учебната дейност, педагог

 

Източник: Софийска света митрополия

Снимки: pravoslavnagradina.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...