Международна конференция „Ислямът и политиката в пространството на широка Европа”


Център за интеркултурни изследвания и партньорство организира международна конференция на тема „Ислямът и политиката в пространството на широка Европа”, която ще се проведе в София на 20 и 22 октомври 2006 г.

Програма

Партньори на събитието са Институтът „Отворено общество” в Будапеща и Центърът за европейски изследвания на политиката в Брюксел. Тематичният обхват на конференцията включва области като отношенията между исляма и политиката, между религията и публичната сфера в Западна и Югоизточна Европа, както и в мюсюлманския свят. Засягат се и въпроси, свързани с „политическия ислям” в Близкия Изток и Централна Азия.

Откриването на конференцията е на 20 октомври от 17:30 часа, когато ще лекции ще изнесат трима световно признати познавачи на темата за исляма и политиката – професорите Дейл Айкелман (САЩ), Оливие Роа (Франция) и Робърт Хайдън (САЩ).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...