Помогнете ни да довършим храма



Обръщаме се към читателите на Православие.БГ от името на църковното настоятелство "Св. Пророк Илия" и цялото население на село Дражево, община Тунджа, област Ямбол.

Селото ни има почти 400-годишна история, но е едно от малкото села, които никога не са имали изграден православен храм. През 2006 го. регистрирахме църковно настоятелство. Община Тунджа ни предостави терен. Архитект Олег Николов изработи проекта, като 50% от стойността му беше предоставена като дарение.

Макет на бъдещия храм

Населението на село Дражево дари 9 000 лв., 3 000 лв ни предостави Дирекция по вероизповеданията, други споносори осигуриха още 3 000 лв. На 30 юни 2007 г. Сливенският митропоит Йоаникий направи първа копка.

Първа копка на храма

С ентусиазъм, доброволен труд и много вяра в Богоугодното дело вече градим храма. За съжаление обаче изключително трудно се набират средствата и това е причината в момента строежът да е спрян.

Църква се гради с вяра, но и с много пари. Никога не сме си правили илюзия, че ще се сдобием с така желания храм бързо и лесно. Успяхме да залеем колоните. Ако ги обвържем с пояси (за да не се разрушат зидовете и да бъдат обезопасени стените), ще бъдем безкрайно доволни. Целта ни е колкото е възможно по-бързо да продължим с изграждането на православния храм.

Сегашното състояние на строежа

Затова молбата ни към вас е, ако е възможно да подпомогнете строежа на църквата за спасение на вас и вашите семейства.

Нашата банкова сметка:

Титуляр: Църковно настоятелство при храм Св. Пророк Илия, с. Дражево, обл. Ямбол
Банка: Общинска банка АД – Ямбол
IBAN: BG56SOMB91301039996101
BIC: SOMBBGSF

Очакваме и се надяваме на вашата благосклонност.

Тодорка Фотева
Кмет на с. Дражево и член на църковното настоятелство

От редакцията: Авторите на писмото са предоставили в редакцията копия от решенията на Епархийския съвет на Сливенска епархия, както и други документи, свързани с инициативата за изграждане на храма.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Kakvo e istina? каза:

    Единствено може да помогне Волен Сидеров, нека жителите на селото да станат членове на неговата партия и той ще даде пари. Вече един път го направи, а още повече той им е земляк и уважава силно Сливенския владика Йоаникий.

  2. thanks4nothing19 каза:

    Ima ne6to takova … Makar 4e samiqt toi ne sum siguren,4e razbira kakvo e da si pravoslaven hristiqnin,no ima mnogo dobre otno6enie kum vqrata i curkvata. Sigurno moje da pomogne s ne6to. A otdelno i dareniq 6te polu4ite ot obiknovenite hora.