„Нашите небесни покровители“ е темата на Националния конкурс „Бог е любов“821За тринайсета поредна година Министерството на образованието и науката обявява регламента за участие в Националния конкурс за ученици „Бог е любов“ за учебната 2013/2014 г.. Тазгодишната тема е „Нашите небесни покровители“.

 


Регламент

Възрастови групи

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас. Участниците са разделени по възрастови групи: І-ІІ кл.; ІІІ-ІV кл.; V – VІ кл.; VІІ-VІІІ кл.; ІХ-Х кл.; ХІ-ХІІ кл.

Направления

Конкурсните творби и произведения са разделени по следните направления:
• проза (разказ или есе);
• поезия;
• рисунка;
• приложни изкуства.

Етапи на провеждане

Конкурсът ще се проведе на два етапа:

Първи етап – участието е по общини, райони, области. Училищата от отделните общини и райони до 21 март 2014 г. изпращат ученическите творби до съответния регионален инспекторат по образованието. Областната комисия, назначена със заповед на началника на съответния РИО, определя първите три произведения от отделните видове творби по възрастови групи до 28 март 2014 г.

Втори етап – в срок до 10 април 2014 г. заелите първо място ученически произведения от отделните направления и възрастови групи се изпращат от регионалния
инспекторат по образованието на адрес: гр. София 1000, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 2а, МОН, дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“, Коста Костов.

Класиране и награждаване

Национална комисия класира ученическите произведения по направления и възрастови групи. Няма да бъдат разглеждани ученически работи, изпратени в Министерството на образованието и науката, които не са класирани на първия етап и нямат приложен протокол от областната комисия, извършила журирането.

Авторите на отличените на първо място творби ще бъдат наградени на тържествена церемония, която ще се проведе в град Варна през месец юни 2014 година. Директорите на училищата, които имат наградени ученици, ще бъдат своевременно информирани от регионалните инспекторати по образованието за организацията по провеждане на тържеството.

Изпратените в МОН ученически произведения не се връщат на участниците.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...