Православни младежи от цял свят ще се срещнат тази година в Полша



Православни младежи от цял ​​свят ще се срещнат тази година във Вроцлав, Полша, между 18 и 23 юли.

Домакини на срещата са Полската православна църква и Дружеството на православната младеж в Полша, с благословията на Негово Блаженство митрополит Сава, Митрополит на Варшава и цяла Полша.

Събитието е вдъхновено от думите Христови „… да идете и да принасяте плод” (Йоан 15:16) и е организирано от международна младежка група, координирана от архидякон Йозеф Матусяк. Целта на фестивала е да събере младежи от Православните църкви по целия свят, за да свидетелстват заедно единството и всеобхватността на Православната Църква, и да се насърчават взаимно в опита на младежкото служение.

„Какво ще направим ние, православните, за да избегнем най-страшната болест – безразличието един към друг?“ Гръцкият богослов Никос Нисиотис задава този въпрос през 1949 г., когато православните вярващи по света все още преживяват последиците от Втората световна война. Този въпрос остава актуален повече от 70 години по-късно, като предизвиква допълнителния въпрос „… и как ще го направим?“

Фестивалът Вроцлав 2022 с радост ще посрещне православни младежи на възраст от 16 до 30 години. (Препоръчително е участниците на 16-17 г. да бъдат придружаване от възрастен). Според организаторите тези, които са насочили усилията си в православна мисионерска работа, ще имат приоритет. Чрез лекции и дискусии, семинари и различни други проекти, начинанието Вроцлав 2022 ще приложи на практика библейския призив „… да идете и да принасяте плод”.

На събитията, предвидени на Вроцлав 2022, основно внимание ще бъде обърнато на молитвата. Всеки ден ще започва със сутрешни молитви, проповед и четене на Светото Писание, и ще завършва с вечерни молитви, като духовниците неизменно ще бъдат на разположение за изповед.

Предвижда се по време на фестивала да се отслужи два пъти Божествена литургия: в катедралата „Рождество Богородично” във Вроцлав и на последното място за среща в заключителната вечер от програмата.

Православните младежи, които желаят да участват в срещата Вроцлав 2022, могат да се регистрират тук.

 

Източник: wroclaw2022.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...