Фотоизложба на възпитаници от детския дом в Угърчин



На 17 март 2008 г. от 18:00 часа в изложбена зала "Средец" (София, бул. Стамболийски 17) ще бъде открита фотоизложбата "До Угърчин и обратно – фотографии на младежи, отгледани в дом". Снимките са направени от осем младежи на възраст от 16 до 23 години, прекарали детството си в детския дом в Угърчин.

Техните визуални разкази представят хора и места, оказали влияние върху живота им. Целта на проекта е да помогне на младите хора с трудно детство да преодолеят социалната маргинализация, пред която са изправени днес.

Изложбата разкрива серия от своеобразни автопортрети изградени от субективния поглед на авторите върху взаимоотношенията и средата, в която са потопени.

Всеки един от младите хода е снимал материала си придружен от доброволец –приятел, който е съпреживял всяка стъпка от пътешествието в търсене на идентичността. В проекта участват и студенти от Националната художествена академия, Софийския университет, творци от областта на изобразителното изкуство и театъра.

Куратори на проекта са Кейт Джелингхаус и Александра Иванова – художници, работещи в областта на терапията чрез визуални изкуства.

Проектът е осъществен от юли до септември 2007 г. в София, Угърчин, Враца и на други места в България.

Изложбата се реализира благодарение на CEC Artslink, Посолството на САЩ в България, и Министерството на културата на Република България и ще продължи до 24 март.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...