8 март – Международният ден на женатаМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Прекрасни тапети за компютър с библейски цитати . – http://bepabuucyca.by.ru/bible-wallpaper/

 2. mira каза:

  Наистина си много романтичен кавалер.Моите поздравления!

 3. adii каза:

  „А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива. Защото първо Адам бе създаден, а после Ева. И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление.“ /I Тимотей 2:12-14/

  Много харесах един форум, който беше във връзка с положението на жената спрямо мъжа и църквата. Направи ми впечатление, че един от участниците споменаваше за това как коварността на Сатана атакува и измамва жените и после манипулира мъжете чрез тях… Когато жената изземва функциите на мъжа, вместо да служи на Бог като изпълнява функциите на жена.

  И накрая участника уместно казва да не се учудват тези, които воюват, когато страдат – депресия, страх, емоционални кризи… – идващо като „безплатен бонус към техния бунт!“

 4. Дон Кихот каза:

  Вярно е, че на женската природа е присъщо харесването, умението да предизвика интереса на противоположния пол, да го съблазни накратко казано. Това е вродена нагласа, която е абсолютно непреодолима и дори необходима с цел запазване на човешкия род. И тъй като е естествена, тя не е богопротивна, напротив. Свят, съставен само от нагли, намръщени и вонящи на пот мъже, би бил непоносим.
  .
  Ако приемем, че 1 Тим. е наистина Павлово послание, в което съвременната библеистика се съмнява, тази заповед до жените да мълчат явно се отнася не до всички жени, много от които са по-разумни и по-уравновесени от мъжете, а до ранните гностички, които са започнали да проповядват в основаните от ап. Павел общини.

 5. gaitan vejdu каза:

  Тази статия барем си е кротка,
  нека изтъкна, че звучи съвсем социалистически, каквато си е всъщност самата новина!

  В щатите няма соц?
  френската бурж револ-я не е соц?

  О, наивници сме, ако не виждаме кое какво е …

 6. Chorbalan4o каза:

  „Ами, нека си празнуват анално вагинално трапезно“

  Нямам нищо против личността, написала тези словосъчетания, дори съм съгласен с неговата позиция. Но понеже чувството ми за справедливост е добре развито, то ще ми обясните ли, защо този израз не е цензуриран, както го направихте с моите нападки към Дон Кихот преди една година с мотива, че сайтът не може да толерира подобен род коментари?! Цитирам: „администратор: по-нататък коментарът не отговаря на правилата за писане на коментари в този сайт.“ (http://pravoslavie.bg/content/view/7201/58/). От де накъде ще чета за „анално вагинални трапези“ в един „православен сайт“?! Или и тук двойният аршин работи с пълна сила?

 7. gaitan vejdu каза:

  ПЛС, трий, че да няма крамоли.

 8. kgmgeo каза:

  :-))) gaitan vejdu, голем си образЪ, :-)))

 9. gaitan vejdu каза:

  но най-вероятно си се подвел, щото съм се изразил неясно.

  Исках да кажа на админа, да трийне моите включвания, а не цялата тема.

 10. gaitan vejdu каза:

  На път съм, покрай наш Илия, да смразя и св. Илия. :sad:(

  Леелеее, то не бе чудо –
  вчера да чувам от секфи рупори, супер неграмотни глашатайчета, да вменяват на тази дата качества, присъщи на празнуванията, посветени на Светата Майка Божия.

  Шех да лудна, честно.

  ++++++++++

  xxxx

  айде готово. админ 🙂

  Някога поне са се забаламосвали със стачкуващи черно-рабончики,
  но види се, омръзнала им е вече тази хипотеза,
  та, сега яхнаха МАЙЧИНСТВОТО!

  ++++++++

  То бива-бива скудоумие, но вчера (щото датата съвпадна с почивен за учрежденията ден), медиите да истерясаха.

  `секи се почуства длъжен да бълва „религиозни“ смисли, в един най-кротък светски празник, по нищо неотличаващ се от деня на овчаря, примерно казано.

  Мир.

 11. Chorbalan4o каза:

  много ви благодаря, за което.