Бай Ганьо в Руската църкваМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Т Георгиева каза:

  Единственият човек, който говореше мъдро и с разбиране на ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ – това бе домакинката на храма!
  Останалото бе желание за създаване на смут и генериране на международен проблем в който задължително трябваше да бъде замесен и Светия Синод и Руската Патриаршия! Накрая ще се окаже истина това, че след като не успяха с досиетата, сега минават на вариант „В“.
  Жалко и за духовното обгрижване и за цялото образование и титли на тези хора, след като с всичките си приказки не успяха да се доближат до богословското знание и мъдростта, които имаше домакинката на подворието.
  А за желанието, чрез подписка да си подсигурим „радостен дух“, както и за останалото лицемерие е безмислено да се говори.

 2. George Hagi каза:

  Скъпа Георгиева,

  Само на теб ли не стана ясно, че генерирането на проблеми започна от идването на игумена в България. Помните ли отците Аркадий (Тыщук), Николай (Якерович) или Сергий (Трухачов). Не ги помните…а аз Ви казвам, че такова напрежение никога не е имало в храма !!! от възобновяването на традицията с изпращане на руски свешеници !!! И това … благодарение на на новия игумен ! Скоро ще разберем дали само на него !

 3. Климент Йорданов Буренков каза:

  Недоумявам от факта, че православните портали участват безпринципно в една срамна за българското православие интрига. Шокиран съм от изкуственото раздухване на скандал, който недобросъвестни хора се опитват да създадат. [b]Руската църква не е българска собственост и никога не е била енорийски храм[/b]. Питанката е защо българите са си напуснали енорийските храмове за да черкуват в подворието на Московския патриарх и по какви съображения се опитват да създадат междуцърковен конфликт?!
  Защо българите не се развикат и срещу румънската църква или срещу гръцката за дипломати на „Руски паметник“? Прочее, защо в желязната църква не се служи на турски или гръцки ?! Сякаш българите не можем да живеем без идиотски скандали.

 4. Т Георгиева каза:

  [quote name=“George Hagi“]Скъпа Георгиева,
  Само на теб ли не стана ясно, че генерирането на проблеми започна от идването на игумена в България. [/quote]
  Когато човек не иска да бъде кукла на конци в нечии ръце е нормално да се изсипе самият ад върху главата му!
  До предаването „Вяра и общество“ са писали християнки, които познавам от много години. Тях слушайте, а не търсещите медийна изява интелектуалци, които използват случая за личната си популярност. Проблемите идват от душевните християни неспособни да надмогнат гордостта си от нежеланието на предстоятеля да разговаря с тях. / И съответно да го манипулират, освен, че ще се изживяват като „вътрешни хора „командващи парада““/ Душевни християни, за които думите пост и смирение означават – следене, оклеветявани и преследване на човек и духовник. Те били „скандализирани“ от това, къде живеел, кой му готвел…и други пошлости, които не запомних.
  А Вие бихте ли желали да общувате с подобни хора – търсачи на мръсно бельо?

 5. петър николов каза:

  Здравейте! Ето линк към блог с много информация по казуса „Руско подворие“. http://enoriata.blogspot.com/

 6. Lena каза:

  По повод настоящия медиен шум, че не били пуснали Г.Благоев и К.Янакиев на молебена с патриарха, гледайки отстрани бих казала следното:По принцип, настоятелят на храма има право да не допусне вътре хора, които по негова преценка ще смутят богослужението. Та нали въпросните хора са дошли да скандализират същия този настоятел, та дори и руския патриарх, за когото правиха недобронамерени изказвания в пресата. С какви сърца ще се молят вътре хората, когато има вражда? Един обикновен невярващ човек, та камо ли християнин, не би се натискал там където е всял раздор и не е желан, нима не схващате? Питам се самият К. Янакиев, като мрази Русия с каква цел се натиска в руската църква. Ако е християнин, как ще се моли, изповядва и причастява вътре, мразейки настоятеля и свещениците? Съвсем се е забравил, окаяник, изобщо, е участвал ли е в тайнствата през поста?

 7. TatyanaZ-V каза:

  [quote name=“George Hagi“]Скъпа Георгиева,

  Само на теб ли не стана ясно, че генерирането на проблеми започна от идването на игумена в България. Помните ли отците Аркадий (Тыщук), Николай (Якерович) или Сергий (Трухачов). Не ги помните…а аз Ви казвам, че такова напрежение никога не е имало в храма !!! от възобновяването на традицията с изпращане на руски свешеници !!! И това … благодарение на на новия игумен ! Скоро ще разберем дали само на него ![/quote]
  О „такъв проблем“ има при всеки нов предстоятел.Църквата ще остане руска,в това не се съмнявайте.