България е най-ислямската страна в ЕС



Източник: Наблюдател

България е най-ислямската страна в Европейския съюз с 1 млн. мюсюлмани, които представляват една-седма от населението. Това съобщава на страниците си британският всекидневник "Файненшъл таймс", цитиран от БГНЕС.

Вестникът пише това по повод твърденията, че Европа се "арабизира" и, че мюсюлманското население на континента се увеличава все повече. Изданието цитира германски проучвания, според които раждаемостта сред емигрантите от Турция и Северна Африка спада постоянно и броят на мюсюлманите е около 4% от общото население на ЕС. Въпреки това, градове като Берлин и Париж са вече "мюсюлмански", отбелязва вестникът. Населението с ислямски корени наброява 5 млн. души във Франция, 3.3 милиона в Германия и 1.5-2 милиона във Великобритания. Раждаемостта на мюсюлманските имигранти в Европа, макар и по-висока от средната в ЕС, спада постоянно.

Това показва проучване на северноафриканските жени във Франция от 1981 г. до днес, проведено от учените Джонатан Лорънс и Жюстин Ваис в книгата им "Интеграция на исляма". Колкото повече е живяла една жена във Франция, толкова по-малко деца има тя и нейната раждаемост се приближава към тази на французойките. В същото време расте бързо раждаемостта в страните на Северна Европа, като във Франция и Великобритания тя е вече 2.1 деца на всяка жена, отбелязва "Файненшъл таймс". Вестникът стига до извода, че ислямизацията на Европа и още по-малко шариата, не са демографското бъдеще на континента.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...