Политиците и Панаирът на книгата



Източник: БНР, Дарик

За първи път най-отговорни държавници присъстват на откриването на панаира, заяви директорът на НДК Христо Друмев по повод откриването на XXV Международен панаир на книгата.

На откриването бяха премиерът Сергей Станишев и председателят на парламента Георги Пирински.
 
Министърът на културата Стефан Данаилов, който откри 25-то издание на Международния панаир на книгата, определи събитието като "Празник на духа".

Българската книга съществува в една много трудна среда през последните 15 години, защото навлязоха съвсем други пазарни механизми за издаване и продажба, но българската книга преодоля кризата и се адаптира добре, заяви премиерът Станишев пред журналисти. По думите му този панаир е пример за това, че книгата има устойчива традиция, която се поддържа и развива в новите условия.

Над 120 участници от България и 8 страни от Европа и Азия представят свои заглавия на 25-ия Международен панаир на книгата в НДК.

Повече от 60 са новите книги представени тук, половината от които са на български автори.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...