В Добрич протестират срещу събрание на „Свидетели на Йехова“



Източник: News.bg

В Добрич извършиха водоствет заради събрание на "Свидетели на Йехова", информира Радио Варна.

Седем свещеника от архиерейското наместничество в Добрич, носейки иконата на Св.Св. Кирил и Методий, поведоха литийно шествие от храма "Св. Троица" до площада в центъра на града.Около 500 души от "Свидетели на Йехова" се събраха на семинар в зала "Добрич".

"Пазете децата си от сектите", призова архиерейският наместник отец Стоян. Монахиня от монтански манастир също заяви, че сектите не са желани в България. "Сектантите разрушават манастирите ни, нападат монаси, карат децата ни да се самоубиват", каза още монахиня Серафима.

Точно пред залата се събраха стотици граждани на митинг, организиран от две политически структури. Входът е отцепен от полицейски кордон. Отец Антон изнесе богословска беседа и запозна събралите се на площада граждани с опасностите, които крие сектата.

Самите последователи на "Свидетели на Йехова" казаха по-рано днес, че членовете им в България са около 1 600. "Толерантни сме към всички религии. Навсякъде в Европа нашите братя са свободни", твърдят още те.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...