В европейските ни лични карти ще се вписва религиозната принадлежност



Сто лева ще струват новите ни международни паспорти, които започват да се издават догодина, се казва в днешна публикация на в-к "Стандарт", по информация от МВР. Поскъпването им се налага, заради вграждането в паспорта на специален чип с биометричните данни, снимката и единния граждански номер на лицето. Подмяната на документите ще започне с международните паспорти.

От 2009 година у нас ще започне и подмяната на личните карти, в които също ще бъде поставен чип с трите имена, единния граждански номер, снимката, ръста, цвета на очите. Новото в личните карти ще бъде вписването на религията и пръстовия отпечатък. Тази информация в момента имат всички гръцки граждани в личните си карти.

Заради въвеждането на електронни данни цената на всички документи за самоличност ще се повиши. В момента в Европа средната цена на международните паспорти е 50 евро. Ние ще трябва да се движим около нея, е обяснил министър Петков. Цената на новата лична карта пък ще бъде между 10 и 15 евро. Сега за нея плащаме 10 лева.

От МВР очакват първите международни паспорти да бъдат издадени до няколко месеца. До края на 2007 г. пък ще бъде одобрена фирмата, която да ги изготви. Смяната на старите с нови паспорти ще се извършва поетапно след изтичане на срока на сега действащия документ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...