В Троянския манастир се проведе Лятно докторантско училище по систематическо богословие



От 12 до 14 юли за втора поредна година се проведе Лятното докторантско училище по систематическо богословие в Троянската света обител „Успение Богородично“.

Организатори на събитието са Центърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и фондация „Дякония и мисия“, с подкрепата на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир.

Началото бе поставено на 12 юли – деня, в който Православната църква почита чудотворния образ на Пресвета Богородица „Троеручица“.

Участие в лятното докторантско училище взеха докторанти и преподаватели от двата богословски факултета у нас.

Обучението се обособи в две основни части – методология и технология на богословското изследване. Първият ден бяха разгледани състоянието на богословските изследвания и методите, които намират своето приложение в богословския научен труд. Втория ден бяха представени теоретични знания, свързани с методиката на изработване на автореферат, втората лекция беше посветена на практически умения, свързани с технологията на писането, изготвянето на презентация и презентационни похвати. Третият ден бе изпълнен с практически задачи, в които докторантите трябваше да приложат и покажат наученото през предходните два дни.

Организаторите на лятното докторантско училище изказват огромна благодарност за материалната и духовна подкрепа на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...