Деца рисуват яйца в двора на Пловдивската митрополията



Piovdiv live

По инициатива на общинските съветници от СДС Николай Караиванов и Тони Симидчиева, като продължение започнатото от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, за приобщаване на младите хора към църквата, в Пловдив втори ден от Страстната седмица дворът на митрополията е нетрадиционно ателие за млади таланти.

Ученици от единствената у нас Национална гимназия по сценични и екранни изкуства рисуват върху керамични яйца, специално изработени по поръчка на инициаторите във фабрика „Спектър керамик” – Брацигово. Възпитаниците на елитното училище, с директор художничката Емилия Арабаджиева, използват както естествени бои и традиционни техники, така и съвременни, модерни артрешения.

Идеята на общинските съветници на СДС, подкрепена от домакина Пловдивския митрополит Николай, има за цел да даде поле за изява на талантливите ученици, но да стане и благодатна почва за своебразен мост между младите хора и църквата. Децата са нашето бъдеще, но какво ще е то зависи сега от нас самите, каза дядо Николай и с тази Великденска инициатива доказва, че онлайн литургиите, часовете по вероучение и непрестанните срещи с младите хора, са неговите смели стъпки по пътя за духовна просвета сред младите.
Пловдивчани и гостите под тепетата ще могат да се насладят на творбите и да си купят за спомен от изящните рисувани яйца на Великден в двора на църквата „Св. Марина”, където ще бъде организирана благотворителна изложба.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...