Македонската архиепископия и Българската патриаршия



Искрена ли е Македонската архиепископия в отношението си към Българската патриаршия? – тази събота във „Вяра и общество”

В този брой ви предлагаме:

– Млади, ентусиазирани хора, които безвъзмездно са се наели да разпространяват словото Божие – първа среща в ефир с екипа на блог „Добротолюбие”.

– За първи път глава на непризнатата Македонска църква ще участва в академичните чествания на св. св. Кирил и Методий в София на 11 май. Българската патриаршия е резервирана. Има ли основание? Първи коментари по темата преди визитата на архиепископ Стефан – в разговора на Горан Благоев с Николай Кръстев.

– Защо Иисус Христос избра кръста пред короната? Александър Урумов по повод английското издание на книгата му „Иисус Христос – власт и политика”.

– Първите, които чуха вестта за Възкресението на Спасителя – в навечерието на Неделя на жените-мироносци.

– Да живеем с любовта, която Христос ни завеща – монахиня Теодора от Кремиковския манастир „Св. Георги” – дни преди празника на Великомъченика-Победоносец.

Започваме в 17.00 ч. Гледайте ни, очакваме Ви!

По изключение тази събота предаването ще се излъчи на запис, което изключва възможността за зрителски обаждания в ефир. За всичко, което искате да споделите по темите – пишете ни на нашата електронна страница или във Фейсбук.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...