Президентът: „Бъдещето е на Църква, която се обръща към хората, а не към зависимостите от миналото”



Росен Плевнелиев в блицинтервю за „Вяра и общество”

„Много се надявам и си пожелаваме един силно легитимен избор на патриарх, насочен към бъдещето – бъдещето е отвъд зависимостите на една тоталитарна държава” – каза президентът Росен Плевнелиев в своето блицинтервю за предаването на БНТ „Вяра и общество” след официалното откриване на честванията по случай 1150 години от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий в аулата на СУ днес.

На въпроса на водещия на предаването Горан Благоев: „Ще целунете ли ръката на патриарх, който е бил прононсиран агент на ДС?”, президентът отговори: „Бъдещето е на една църква, която се обръща към проблемите на хората – напред, а не назад към тоталитарната държава и зависимостите от миналото. Надявам се на мъдър избор на патриарх”. На същия въпрос бе помолена да отговори и вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя сподели, че въпросът предизвиква у нея размисъл за великодушие, но и нужда от памет.

Блицинтервютата с президента и вицепрезидента може да видите в предаването „Вяра и общество”, което ще се излъчи тази събота – 16.02. – от 15.10 ч.
 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...