Продължава набирането на творби за Националния конкурс „Петдсетница – съшествието на Светия Животворящ Свети Дух“ 2024 г.



Културно-просветният отдел на Св. Синод на БПЦ-БП напомня, че всички желаещи все още могат да се включат в Синодалния конкурс „Петдсетница – съшествието на Светия Животворящ Свети Дух“ 2024 г., в някоя от следните категории:

  • ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО
  • ЛИТЕРАТУРА (ПОЕЗИЯ И ПРОЗА)
  • ФОТОГРАФИЯ И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

В Конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас.

Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Петдесетница, както и свързания с него празник Св. Дух.

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КОНКУРСНИТЕ ТВОРБИ: 15.04.2024 г. – BАЖИ ДАТАТА НА ПОЩЕНСКОТО КЛЕЙМО / КУРИЕРСКАТА ПОРЪЧКА.

Адрес за изпращане на конкурсните творби:

КУЛТУРНО-ПРОСВЕТЕН ОТДЕЛ

СВ. СИНОД на БПЦ-БП

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия Животворящ Дух”

ул.  „ОБОРИЩЕ” № 4

СОФИЯ 1000

БЪЛГАРИЯ

Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация (в десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо):

  • Раздел/подраздел/жанр;
  • Заглавие на творбата;
  • Трите имена на автора;
  • Възраст, група/клас;
  • Град/село, област, училище/ДГ/ЦПЛР/ученически клуб/енорийско училище/друга институция с учебно звено;
  • Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител;
  • Името на преподавателя/ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния СТАТУТ се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на НАГРАДЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ С ПРОТОКОЛА НА ЖУРИТО ОТ СЪОТВЕТНИЯ РАЗДЕЛ ще бъдат качени на 01.05.2024 г. (Велика Сряда) в Официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-БП, раздел НОВИНИ: http://bg-patriarshia.bg/news.

НАГРАЖДАВАНЕТО на участниците в Националния конкурс „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия Животворящ Дух” 2024 г. ще се състои на 19.05.2024 г. (3 Неделя след Пасха – на св. Мироносици) след приключването на св. Литургия в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост).

След награждаването се предвижда рецитал и откриване на изложба с наградените творби в Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Снимка: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...