Светият Синод организира междуправославна работна среща


На 11 март т. г. в резиденция Бояна ще се състои международна работна среща, организирана от Светия Синод на Българската православна църква. На събитието, което се очаква да събере представители на поместните православни църкви, ще бъде обсъден въпросът за ситуацията в Българската църква във връзка с предстоящото решение на Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

На 12 март организаторите планират прес-конференция, на която ще бъдат огласени резултатите от работната среща. На срещата са поканени предстоятелите на всички поместни православни църкви. Руската делегация ще бъде оглавявана от епископ Иларион Виенски и Австрийски, а в състава на делегацията ще присъстват свещеници и известни руски юристи, специалисти по международно и канонично право.

По време на събитието се очаква Вселенският патриарх Вартоломей да огласи позицията на Вселенската патриаршия по делото, заведено от разколническата група на Инокентий в Страсбург. Преди две седмици на посещение във Вселенската патриаршия беше българска академична делегация, водена от зам. ректора на Софийския университет, като по време на срещата Негово Всесветейшество е заявил, че предстои изготвянето на официалната позиция на Вселенската патриаршия по случая "Инокентий".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...