Свещеник от Първомай низвергнат заради блудство с дете



News.bg

Църковният съд при Пловдивската епархия низвергна отец Емил Милионов, уличен преди една година в блудство с 13-годишно момиче. Решението подлежи на утвърждаване от пловдивския митрополит и ако Светият Синод го потвърди, попът от Първомай ще трябва да свали расото завинаги.

Първомайският свещеник е бил призован редовно на заседанието на Църковния съд и въпреки че е разписал уведомлението за часа и мястото му, не е пристигнал.

Тричленният епархийски състав е разгледал в негово отсъствие поведението му и е излязъл с решение.

"Отец Емил Милионов е низвергнат от Църквата без тя да го отлъчва. Това означава, че като се потвърди решението, не може да свещенодейства повече и остава обикновен мирянин", обясни константийският епископ Антоний, цитиран от БТВ.

Преди Църковния съд, и Светският осъди отец Емил Милионов за хулиганство с особен цинизъм.

За това, че е излизал на терасата на апартамента си със свалени панталони, в началото на тази година попът получи условно 3 години затвор с 5 годишен изпитателен срок.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...