Свещеници ще се обучават за работа при бедствия



От утре в Русе започва обучителна програма за работа и оказване на помощ на пострадали при бедствия. Програмата се състои от 4 модула – 2 работни срещи за обмяна на опит между представители на Църквата, на прицърковни и други организации в България с румънски партньори с дългогодишен опит в работата при бедствия и 2 обучителни семинара за представители на прицърковни и други организации в България за работа при бедствия.

Програмата се организира от фондация Покров Богородичен и има за цел да предостави знания и умения за организирането на дейности за оказване на спешна помощ при бедствия, както и да положи основите на партньорска мрежа сред енориите и прицърковните организации, които да реагират своевременно при бедствие.

По време на обученията и разменните посещения ще бъдат посетени населени места в Румъния и България, пострадали от последните наводнения. Обучението ще се осъществява от специалисти в областта на управлението на кризисни ситуации.

Повече информация за програмата можете да прочетете тук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...