Студентска иконографска изложба се открива в Шумен



Педагогическият факултет към Шуменския университет "Еп. Константин Преславски" организира изложба на иконопис и студентско иконографско ателие под наслов "Обучението по рисуване в контекста на каноничната изобразителна система на православната кавалетна и монументална живопис".

Откриването на събитието е на 16 декември 2010 г. (четвъртък) от 17.30 часа в Художествена галерия "Е. Карамихайлова" в Шумен.

 

Изложбата е естествено продължение на дейността на сформираното през 2009 г. студентско иконографско ателие към катедра ПИИ на ШУ "Еп. К. Преславски" и представлява заключителен етап от работата по проекта.
Проектът е авангарден опит за запознаване на студентите в бакалавърска и магистърска програма в областта на изобразителните изкуства със същността на православната иконография като традиционно религиозно изкуство, но по нетрадиционен начин.

РАБОТЕН КОЛЕКТИВ
1. доц. Валентин Кулев-ръководител на проекта
2. доц. дин Спартак Паскалевски
3. гл. ас. д-р Ростислава Тодорова
4. гл. ас. Бранимира Тодорова
5. гл. ас. Мария Здравкова
6. ст. ас. Евгений Кръстев
7. Анна Ласкарова
8. Теменуга Христова
9. Янко Божков
10. Веселка Тошкова
11. Гьонюл Саидахмед
12. Деница Венециева
13. Джанан Якуб
14. Димана Славчева
15. Емилия Ганчева
16. Кремена Стефанова
17. Магдалена Митева
18. Мехмед Сали
19. Милена Борисова
20. Ралица Цонева
21. Силвия Добрева

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...