Четирима митрополити ще работят по промените в социалното законодателство



Четирима митрополити да представляват Българската православна църква в работната група за обсъждане на промените в социалното законодателство – това ще бъде предложението на Светия Синод на БПЦ към Министъра на труда и социалната политика. 

Решението е взето на заседание на Синода от  20 януари 2020 год., в пълен състав, и е във връзка с оповестеното в края на миналата година становище относно новоприетия Закон за социалните услуги и промените в други нормативни актове, свързани с децата и семейството, както и във връзка с поетия ангажимент на Св. Синод към Министъра на труда и социалната политика при проведените разговори по повод становището.

Неврокопският митрополит Серафим, Ловчанският митрополит Гавриил, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Западно и Средноевропейският митрополит Антоний  и юридическите съветници на Св. Синод ще бъдат предложени за участие в работната група.

Източник: bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...