БНТ: Молитва за българските медици в Либия


Източник: БНТ

Бъдни вечер е. В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" имаше повече хора. Те бяха дошли на вечерното богослужение, за да изразят съпричастност към съдбата на нашите медици в Либия. Митрополит Йосиф, в съслужение със Знеполския епископ Николай отправиха специална молитва за медиците ни в Либия.

Отново е Бъдни вечер, когато всички очакваме да се появи светлината и възлагаме нови надежди на вярата и доброто. Символът на "Витлеемската звезда" ни обединява, а идващото Рождество е достатъчно доказателство, че Бог не ни е забравил.

"Велик е денят на Христовото рождество. Бог става човек, за да ни привлече към Себе си и ни спаси. Изпълни се времето и Словото стана плът, за да живее сред нас, да влезе в живота на всеки от нас и да ни направи синове Божии", каза патриарх Максим.

Точно на Бъдни вечер даваме повече от себе си, за да видим светлината, а бъдникът да донесе повече надежда и за нашите медици в Либия.

В тази нощ неповторимостта и вечността живеят една в друга, заедно с ритуалите, пазачи на традицията. Ако ги изпълним и отворим вратата на доброто, ще намерим вярата, надеждата и любовта, които не ни оставят сами. Затова всички ще се помолим за нашите мъченици в Либия, в мига на тайнството, когато Бъдни вечер става Коледа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...