Дума: Създадоха книжна версия на православен портал


Неотдавна стартира първият брой на седмичният вестник "Православие.БГ". Всъщност изданието представлява печатна версия на част от съдържанието на портала www.pravoslavie.bg, създаден и поддържан от православната фондация "Покров Богородичен", съобщи Надежда Господинова – координатор в неправителствената организация.

Създателите на портала са убедени, че в България има необходимост от пространство за църквата в живота на съвременния човек, като уточняват, че това пространство е част от общуването, от движението на информация, включително и медийната.

Вестникът "Православие.БГ" е една по-масово достъпна за момента в България форма на комуникация, в сравнение с виртуалната медиа. Той е призван да запълни липсата у нас на информационно издание с фактологическо и коментарно представяне на значими от гледна точка на църквата събития от обществения живот, казва отговорният му редактор Илияна Александрова, като уточнява, че става дума не само от гледната точка на представителите на висшия клир, но и от гледна точка на хората с църковно съзнание и начин на мислене, от гледната точка на православния мироглед, който винаги е въпрос на лично достояние. – В този смисъл вестникът, както и порталът, не са институционализирано, а гражданско пространство, при това пространство на свободния разговор, на възможностите да разбереш и приемеш другия, пространството на свободата на бъдеш себе си, добавя тя.

От фондация "Покров Богородичен" припомниха още, че сайтът www.pravoslavie.bg, чиято печатна версия e седмичникът, спечели втора награда на публиката в категория "Наука и образование" в конкурса "БГ-сайт 2005". Отличието бе получено на втория месец от старта на портала, което означава, че хората са го харесали и са гласували за него.

публикувано във в. Дума, бр. 63, 17 март 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...