Игуменът на Руенския манастир купува дупнишкото радио Астра



Източник: БГФактор

Игуменът на Руенския манастир “Свети Иван Рилски” отец Поликарп купува дупнишкото радио “Астра”. Той вече е водил преговори с неговия собственик Светослав Тренев, но засега процедурата по сключване на окончателния договор е замразена.  “Може да се каже, че нещата са на етап на приключване, но временно отложихме окончателното финализиране на сделката, защото самите ние не сме уточнили каква точно ще бъде програмната ни схема. В момента сме в процес на уточняване на тези важни подробности, без които не бихме могли да започнем същинската работа.

Сделката може да приключи и в края на февруари, но има вероятност и по-късно. Освен това много важно е какво ще бъде становището на СЕМ и дали ще ни даде ефирна честота. С други думи, със сигурност ще знам в края на февруари”, каза пред “Вяра” отец Поликарп, който вчера се прибираше от Варна.

Източници на “Вяра” информираха, че в последните няколко дни отец Поликарп често е идвал в Дупница, като последния път се е качвал на релейката на радио “Астра” над Ловния дом. Неговите намерения били тя да се премести на по-голяма височина, за да може предаванията на бъдещото радио да се излъчват и на територията на Пиринско. По всяка вероятност новото положение на радиоантените ще бъде над хижата на ТЕЦ “Бобов дол”.

Отец Поликарп основа първото църковно радио в България – “Сион”. То се излъчва само по интернет, а неговото официално откриване стана по време на храмовия празник на Руенския манастир – 19 октомври 2005 година.

Първото църковно интернет радио “Сион” е некомерсиална медия за развитие на културно-просветна дейност в областта на източноправославното вероизповедание.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...