Монитор: Българи служат в църквите ни в Истанбул


Ректорът на Софийската духовна семинария архимандрит Сионий ще участва от днес до 23 април във Великденските служби в българските църкви в Истанбул. Архимандрит Сионий ще участва в службите с благословението на Светия синод на Българската православна църква.

По традиция всяка година духовник от България гостува за Великден на българската църковна община в Истанбул.

Днес, на Велики четвъртък, архимандрит Сионий ще служи в българската църква "Свети Иван Рилски" в сградата на Българската екзархия, в квартал Шишли. В богослужението, на което се очаква да присъстват около 1000 българи, живеещи в Истанбул, ще се включи и отец Ангел Вълков, служещ в българските църкви там.

На 23 април във Вселенската патриаршия архимандрит Сионий заедно с други православни духовници ще участва в празничната служба за Второ Възкресение Христово. Богослужението ще се води от Вселенският патриарх Вартоломей. По-късно през деня архимандрит Сионий ще води службата за Второ Възкресение Христово в българската църква "Свети Стефан", известна като "Желязната църква" в Истанбул.

в. Монитор, бр. 2546, 20 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...