Черноморие: Откриха ученическа православна библиотека


Ученическа православна библиотека с читалня бе открита вчера в храм "Св. Атанасий" във варненския квартал "Виница". Идеята за откриването й е на учениците от училище ОУ "Панайот Волов", сподели учителката им по богословие Дарина Кючукова.

Пак по тяхна инициатива е избрано и нейното име "Серафимче". Библиотеката ще може да се ползва не само от учениците, които изучават богословие, но и от всички деца в квартала. Малчуганите ще могат да ползват детски илюстративни книги за християнските ценности напълно безплатно.

Книгите са осигурени от митрополията и църковното настоятелство на храм "Св. Атанасий". Варненският и великопреславски митрополит Кирил откри с тържествен водосвет богословската библиотека. Във връзка с празника в чест на св. Атанасий учениците от ОУ "Панайот Волов" изнесоха музикална програма и припомниха житието на свети Атанасий Велики.

Публикавно във в. Черноморие, бр. 4161, 19 януари 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...