Поклонение „Атина, о. Егина, манастирите около Коринт, Микена, Епидавър, Коринтския канал“


Фондация „Покров Богородичен” и туристическа агенция „Сканер” ви канят на поклонение, в което ще посетите Акропола не само като туристическа забележителност, но и като място, откъдето апостолите са проповядвали християнството в първите векове, ще видите бемата в древния Коринт, от която св. ап. Павел е проповядвал. Ще се поклоните във величествената катедрала “Св. ап. Павел” в съвременен Коринт. С корабче ще посетите о. Егина и манастира на св. Нектарий Егински, където ще може да се докоснете до неговите св. мощи и чудотворна икона. Ще се докоснете до св. мощи на св. Патапий в Лутраки, както и до много други светини. Ще се докоснете до най-древната история на Елада – Микена и гробницата на митичния цар Агамемнон, ще посетите и историческия Коринтски канал, свързващ Егейско и Йонийско море.

ПРОГРАМА

 

1 ден, 28 април 2008 г. – понеделник
Тръгване от гр. Варна в 10:00 ч. В 11,30 ч. от гр. Бургас по маршрут гр. София, ГКПП Кулата, гр. Атина.

2 ден, 29 април 2008 г. – вторник
Около 9:00 ч. пристигане в гр. Коринт, който се намира на 70 км от гр. Атина, разположен на Йонийско море. Разглеждане на впечатляващия Коринтски канал, свързващ Егейско с Йонийско море. Настаняване в хотел в курортното селище Лутраки на брега на Йонийско море в непосредствена близост до морето. Лично време и почивка до 15:00 ч. От 15:00 ч. – поклонение в манастирите: “Св. Герасим Чудотворец”; “Св. Преподобний Патапий Чудотворец” – поклонение пред нетленните му мощи; “Св. Пророк Илия”. Прибиране в хотела и свободно време. Нощувка.

3 ден, 30 април 2008 г. – сряда
8:00 ч. – отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена – древно гръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации (Микенското царство) и гробницата на Агамемнон; Посещение на лечителницата на Асклепий – един от основателите на медицината, Епидавър – театъра с уникална акустика. Посещение на древния Коринт, бемата от която е проповядвал “Св. Апостол Павел”, катедралата “Св. Апостол Павел” в новия гр. Коринт. В 19:00 ч. – прибиране в хотела, свободно време. Нощувка.

4 ден, 1 май 2008 г. – четвъртък
7:00 ч. – отпътуване за пристанище Пирея, Атина; 9:30 ч. – отплаване с ферибот за о. Егина; 10:30 ч. – поклонение в манастирите на о. Егина: манастира “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на “Св. Нектарий Егински”; разглеждане на новата църква в манастира, посветена на “Св. Нектарий”; гроба на Св. Нектарий; манастира “Св. Мина”, в който има и параклис, посветен на Св. Онуфрий. 13:3015:00 ч. – Свободно време из гр. Егина, столицата на о. Егина; 15:30 ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Прибиране в хотела в 18:00 ч. Свободно време. Нощувка.

5 ден, 2 май 2008 г. – петък
7:00 ч. – отпътуване за гр. Атина. Ранният час на тръгване е, за да се избегнат задръстванията по пътя. Пристигане на Акропола в 8:30 ч. Разглеждане на Акропола. Разглеждане на гр. Атина; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан; старинната библиотека на Адриан, храма на Зевс; храма “Св. Екатерина” от 11 в., Кулата с ветровете, квартал “Монастираки”, разходка из центъра на гр. Атина, свободно време, разглеждане на площад “Синтагма” пред парламента, разглеждане на сградата на парламента отвън и смяната на караула. В 17:00 ч. – отпътуване за България.

6 ден, 3 май 2008 г. – събота
Пристигане в гр. Бургас около 14:00 ч.

*В една от вечерите по желание на групата може да бъде организирано увеселение в таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително).

ЦЕНА от Варна и Бургас 325 лв.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

В цената са включени:
– пътни разходи;
– 3 нощувки в хотели** в курортно селище с 2 и 3 легла в стая;
– медицинска застраховка;

В цената на пътуването не е включена:
– храна;
– музейни такси:
– Акропола – 12 € с още 4 музея, за учащи и на възраст над 65 г. – 6 €;
– Микена – 8 € с гробницата на Агамемнон, за учащи и на възраст над 65 г. – 4 €;
– Коринт – 6 €, за учащи и на възраст над 65 г. – 3 €;
– за журналисти с press карти – безплатно влизане;
– Ферибот до о. Егина и обратно – 8 €;

Влизането в музеите с такси, упоменати по-горе е по желание.

При записване се внасят 80 лева и данни от личната карта на пътуващите. Останалата сума се внася до 10 април 2008 г.

Офертата е валидна при събиране на минимум 40 човека.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Ръководител на групата ще бъде свещеник

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1505
Ул. Буная 28
тел. 02/943 19 32; 0888 885543
Гергана Попиванова
gergana@pravoslavie.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...