Поклонение „o. Корфу – мощите на св. Спиридон, гр. Бари – мощите на св. Николай“



Фондация „Покров Богородичен” ви кани на поклонение на мощите на двама от най-големите светци в Православието – св. Спиридон Тримитунски Чудотворец и св. Николай Мирликийски Чудотворец. Нека споделим красотата на о. Корфу и на великолепния гр. Бари.

1 ден (3 октомври, вторник)
Тръгване от гр. Пазарджик (градинката пред хотел „Тракия”) – 15 часа
Тръгване от гр. София (храм-паметник „Св. Александър Невски”) – 17 часа
Нощен преход през Кулата – Промахонас – Козани – Янина – Игуменица. 

2 ден (4 октомври, сряда)
Пристигане в Игуменица – около 7часа. Трансфер с ферибот до о. Корфу. Настаняване в хотел – 10 часа. Почивка, лично време до 15 часа.
15,30 часа – поклонение на мощите на св. Спиридон Тримитунски Чудотворец, покровител на о. Корфу, изцерител на ракови, психични и др. заболявания. Свободно време из столицата на о. Корфу – гр. Керкира.
20,00 часа – прибиране в хотела, нощувка.

3 ден (5 октомври, четвъртък)
9 часа – Отпътуване за курорта Сидери. Разходка до залива на влюбените. По желание плаж.
13 часа – Отпътуване за Палеокастрица най-посещавания курорт на о. Корфу. Поклонение в манастира „Св. Богородица Палеокастрица” (Старата крепост) – най-посещавания на острова, и пред чудотворната икона на св. Богородица. Свободно време из курорта, по желание разходка с лодка до морските пещери.
19 часа – Отпътуване за хотела, нощувка. 

4 ден (6 октомври, петък)
10 часа – Освобождаване на хотела.
10,30 часа – Разходка из най-големия площад на Балканите – „Еспланада” и аркадата „Листон” – копие на парижката улица „Риволи”. Посещение на Старата крепост, Музея на азиатското изкуство, Византийския музей, по желание на групата повторно поклонение пред мощите на св. Спиридон Тримитунски Чудотворец.
13,30 часа – Отпътуване от гр. Керкира. Посещение на Канони, Мишия остров, за който легендата разказва, че този корабоподобен остров са останките на финикийски кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира „Св. Богородица”. Посещение на двореца Ахилио – летния дворец на принцеса Сиси (зимния се намира в Шон Брум)
18,30 часа – отпътуване за пристанището. Установяване на автобуса на пристанището, митническа проверка, качване на ферибота, заедно с автобуса.
20,30 часа – отплаване за гр. Бари, нощен преход с ферибота.

5 ден (7 октомври, събота)
7 часа – Пристигане на пристанището в гр. Бари. Настаняване в къмпинг, бунгала с две стаи с по две легла. Почивка. В ранния следобед – поклонение на мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец в базиликата „San Nicola, разходка из забележителностите на града с местен екскурзовод.

6 ден (8 октомври, неделя)
Сутринта – закуска. Напускане на къмпинга. Участие в св. Литургия в базиликата San Nicola. (Всяка неделя има Св. Литургия в църквата и мощите се изнасят за поклонение).
След литургията отпътуване за пристанището.
12,00 часа – Отплаване от гр. Бари за гр. Игуменица
20,00 часа – Пристигане в гр. Игуменица, нощен преход за България
Пристигане в София на 9 октомври след 6,00 часa сутринта

Цена – 270  лв.
При записване се внася 70 лв., останалата сума до две седмици преди отпътуването.

В цената влиза:
* Транспорт, пътни такси
* Застраховка
* Настаняване в хотел**, на о. Корфу, в апартаменти с по две стаи, с по две легла, кухненски бокс и санитарен възел, климатик и TV, хладилник. Хотелът разполага с басейн, бар и ресторант.
* Настаняване в гр. Бари, в бунгала **, със санитарен възел, кухненски ъгъл, две стаи с по две легла, хладилник, TV, на брега на морето,
* Екскурзовод в гр. Бари
* екскурзовод на групата от България.

В цената не влиза:

* Фериботна такса с включена цена за автобуса от гр. Игуменица до о. Корфу – 8 €.

* Фериботна такса с включена цена за автобуса от о. Корфу до гр. Бари и до гр. Игуменица – 45 €. За желаещите настаняване в каюта – доплащане 40 €. (Каютите на ферибота са с по 4 койки и самостоятелен санитарен възел)

* Такси за музеи: (Музей на азиатското изкуство – 3 €; Старата крепост – 4 €; Византийски музей – 2 €; Двореца „Ахилио” – 7 €.

 

Водачи на групата: Свещеник Борис Борисов и Гергана Станчева

Запишете се тук


За допълнителна информация

Фондация „Покров Богородичен“

София, ул. „Врабча“ 18, ет. 5,

Гергана Станчева тел./факс: 02 987 16 55; 0888 885543;

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...