Поклонническо пътуване до Солун, Метеора, Катерини, Олимп




Фондация „Покров Богородичен” организира поклонение в Гърция: Солун, Катерини, Метеора, Олимп.

Това пътуване ще ви даде възможност да се докоснете до мистиката на гръцките манастири, да се насладите на красивата планина Олимп и на прекрасните плажове на Егейско море. Ще се поклоните на християвнски светини, ще разгледате забележителностите на гр. Солун. Заповядайте!


Тръгване на
27.
05. 2006 г.

17 ч. от гр. Ямбол

22 ч. от гр. Пазарджик

24 ч. от гр.София

Нощен преход през границата, Кулата  – Промахонтас. Пристигане в гр. Солун сутринта около 8 часа.

Първи ден (28. 05. 06)

Посещение на църквата “Св. Вмчк Димитър”, катакомбите в криптата на храма. Посещение в църквата “Св. св. Кирил и Методий”, панорамна обиколка из града с автобус, арката на Галерий, Крепостната стена, Акропола, свободно време из града. В 11 часа тръгване от Бялата кула за хотела в курорта “Лептокария”. Настаняване в хотел, почивка, лично време, по желание плаж (хотелът се намира в близост до морето). В 17 часа тръгване за манастира “Св. Ефрем Сирин” близо до гр. Катерини. Свободно време из гр. Катерини. Прибиране в хотела в 20,30 часа. В “Лептокария” по желание може да се посещават увесилителни завдения.

Втори ден (29. 05. 06)

В 06. 30 ч. сутринта тръгване за Метеора. Разглеждане на скалните манастири “Метеора” до 13 часа. Беседа за всеки манастир и запознаване с особеностите на манастирския живот. Посещаваме общо 2 или 3 от съществуващите шест манастира. От 13 до 14 часа разходка из Каламбаки – селище в подножието на Метеора. В 14,30 часа тръгване за гр. Лариса. Разходка из центъра на града, свободно време, посещение на църквата “Св. Ахилос” и “Св. Харалампи”. Свободно време до 18,00 часа. Отпътуване за хотела. Подготовка за таверна по желание на групата. При липса на желаещи – свободно време из курортното селище “Литохоро”.

Трети ден (30. 05. 06)

Сутринта в 08. 00 ч. Потегляне за манастира “Св. Дионисий” и планината Олимп с автобуса, пещерата на св. Дионисий. Изкачване с автобуса на 1400 м. Барбекю на планината. Слизане от планината в 14. 30 ч. Почивка до 16,30 часа. По желание плаж. В 17,00 часа отпътуване за квартал Паралия на гр. Катерини. Разходка из търговската улица – кафенета, таверни, лукс. Магазини. Прибиране в хотела в 21 часа.

Четвърти ден (31. 05. 06)

Тръгване за гр. Солун в 10. 00 ч. Транзитно преминаване през Солун. В 14,30 часа тръгване за гр. Серес. Посещение на манастира “Въздвижение на Честния Кръст” с частица от кръста, на който е бил разпнат Господ Иисус Христос. Посещение на манастира “Св. Илия” с чудотворната икона на св. Илия. В 20.00 часа изкачване на Акропола с автобус. Изглед на гр. Серес от Акропопла. В 21 часа отпътуване за България. Пристигане в България рано сутринта.

Вижте местата, които ще посетете

Прочетете за предишни пътувания по същия манршрут

Цена от гр. Ямбол – 190 лв.

Цена от гр. Пазарджик – 160 лв.

Цена от гр. София – 170 лв.

*Цената включва: 3 нощувки в хотел, транспорт, медицинска застраховка,

*Пътуване – автобус*** – с климатик, видеомонитор, минибар

*Забележка – в цената на екскурзията не влиза храна, не са включени входни такси за посещения на туристически обекти и таверни. Вход за Метеора – 2 евро, таверна – 15 евро.

Пътуването ще се осъществи при набирането на минимум 40 участници

Водачи на групата: свещеник Борис Манов Борисов и Гергана Евгениева Станчева

По желание на групата и съгласуване с организаторите някои от часовете и мероприятията могат да бъдат променени.

Записване

За допълнителна информация:

Фондация “Покров Богородичен”

гр. София 1000

ул. Врабча 18, ет 5

тел. 02/987 16 55

Гергана Станчева – моб. Тел. 088/ 888 55 43

gergana@pokrov-foundation.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...