Защото е благодатно място…



Филмът е по идея на Атанасия Петрова – учител по религия в Община Бургас и в неделното училище към манастир „Св. вмчк. Георги Победоносец“ – Поморие. Сценарий, режисура, камера и монтаж: Слави Георгиев.

Преди около 5 години за първи път стъпих на това място – Поморийския манастир „Св. великомъченик Георги Победоносец“.
Усетих Божията любов, благодатта. Всяко лято започнахме с ученици да ходим на лагер там; организирах екскурзии през учебната година. Не знам защо, но изпитвах нужда да ходя на това място. Епископ Йеротей (тогава още йеромонах) стана мой духовен наставник, нищо, че е по- малък на години от мен. Той е пример за смирение. Молитвата му е силна и много пъти е помагала на мен и мнозина. Иконата на свети Георги е чудотворна. Намира се  до олтара вдясно. Реших, че трябва да се знае за манастира, за чудесата там, за светената вода, която лекува; за това, че има лагер и всяко дете може да летува там.  Вече има и неделно училище.
Вярата е жива. Трудности има, но с Божия помощ, всичко се постига. И няма да забравя думите на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий: „Атанасия, дори и 2, 3, 5 деца да има, учи ги!“ Семената се посяват, а плодовете са – кръстени деца, повярвали, верни помощници и в издаването на православното месечно издание вестник „Благовестник“, който ще се издава вече от манастира. И всичко за слава Божия. Христос воскресе!
Атанасия Петрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...