Арменският католикос подкрепи Вселенския патриарх



Източник:
Nouvelles d’Arménie

В писмо до вселенския патриарх Вартоломей, изпратено тези дни, главата на Арменската църква Арам І е изразил пълната си подкрепа и солидарност с константинополския предстоятел по повод неотдавнашните съдебни перипетии и непризнаването на статута на Вселенската патриаршия.

В писмото на католикос Арам между другото се казва: „Изразяваме пълната си подкрепа за историческите права и привилегии на Вселенската патриаршия. Вярваме, че под мъдрото Ви ръководство историческата Патриаршия ще продължи да играе основна роля сред християните в света като цяло и в частност – в православния свят”.

Арменският първойерарх е напомнил също, че гръцката, арменската и сирийската общност и всички останали християни продължават да търпят лишения в Турция, където не се зачитат напълно човешките им права.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...