Братска среща на папата с религиозни водачи


Източник: Zenit

Сао Пауло, Бразилия, 11 май 2007. Папа Бенедикт ХVІ проведе среща с различни религиозни водачи в Сао Пауло, която Ватикана определи като братска.

Според йезуитския отец Федерико Ломбарди, директор на Ватиканската пресслужба, “Това беше една среща, отличаваща се с братство и отвореност към другия от страна на различните християнски деноминации.”

“Нямаше речи, нито бяха дискутирани определени теми. Това беше една проява на взаимни братски чувства”, отбелязва говорител на Ватикана.

63-годишният равин Хенри Собел от Еврейското събрание на Сао Пауло каза след срещата, че “папата е приятел на еврейския народ”.

“Тръгвайки си от тази среща, аз се чувствам щастлив и възвисен. В края на краищата не всеки ден един равин получава благословение от папа”, каза той.

Равин Собел каза, че “с най-голямо смирение” е поискал и получил благословение. “Аз също помолих папата за разрешение да го благословя и ми беше позволено”, добави той.

Сред религиозните водачи, присъствали на срещата, е имало представители на Националния съвет на християнските църкви, Евангелската лутеранска църква, Еладската православната църква, Антиохийската православна църква, Арменската апостолическа църква, Англиканската църква, Обединената презвитерианска църква, Реформираната християнска църква и на ислямската общност.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...