Гръцката опозиция няма да поставя въпроса за разделянето на Църква и Държава


Източник: ecclesia.gr

Гръцките депутати Андреас Ловердос (ПАСОК) и С. Папатемелис (независим) представиха пред радиото на Гръцката църква становищата си по отдавна разисквания въпрос за разделянето на Църква и Държава.

А. Ловердос подчерта, че опозицията в лицето на ПАСОК няма да поставя въпроса за разделянето на Държава и Църква пред парламента, както преди това уверяваше г-н Константинидис. На заседание на ПАСОК единодушно е гласувано единствено искането за едно ново, по-рационално уреждане на връзките между Църква и Държава.

От своя страна, независимият депутат С. Папатемелис определи политиката на ПАСОК като благоразумна. Това показва, че не се цели разделение, че Православната Църква в страната е начин на живот, личен опит на всеки вярващ, извор на култура, която влияе върху хода на историята и живота както на вярващите, така и на невярващите.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...