Конго-Киншаса: Нова богословска академия за Централна Африка



Източник:
allAfrica

Архиепископията на Централна Африка на Православната църква ще има до декември 2006 година богословска академия, е съобщил централноафриканският архиепископ Игнатий V (Мадемлиди).

Архиепископ Игнатий е обяснил, че богословската академия ще има тригодишен цикъл на обучение и ще осигурява безплатно образование в областта на православната догматика, богослужението и византийската музика. Студентите ще изучават също така гръцки език. Освен богословски факултет, академията ще има и факултет по агрономия и ще бъде отворена за студенти от четирите държави на територията на Архиепископията – Демократична република Конго, Руанда, Бурунди и Конго-Бразавил.

Според архиепископ Игнатий, строящото се здание, в което ще се помещава богословската академия, е почти завършено. Той не е уточнил каква е стойността на инвестициите, които са изцяло дарение от православни християни.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...