Първият храм с интернет готов след 2 години



Източник: Darik news

Строителството на първият български храм с интернет зала се очаква да започне до 20 дни. Това съобщи отец Георги, председател на църковното настоятелство на бъдещия храм. По повод първия за последните 100 години църковен строеж във Варна тържествен водосвет отслужиха Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, Русенският Неофит и Видинският Дометиан.

Храмът ще носи името на свети мъченик Прокопий Варненски и ще се намира на кръстовището на ул. "Отец Паисий" и бул. "Сливница". Бъдещият църковен комплекс ще има разгърната застроена площ 2500 кв.м. и височина на 7-етажна сграда, което ще го превърне във втория по големина храм във Варна. Ще има подземна част с 5 зали и прилежащ енорийски комплекс с интернет зала, детска занималня, лекарски кабинет и аптека.

Проектът за храма вече е готов. Той е дарение от архитектите Делян Жечев и Светослав Станиславов, обясни председателят на църковното настоятелство свещеник Георги Великов. Според архитектите на храма строителството му ще отнеме поне 2 години. За изграждането му ще се разчита на дарения, като част от строителството ще бъде безвъзмездно поето от местни строителни компании.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...