Международна конференция „Междукултурен и религиозен диалог“



Ziarullumina

Събитието се провежда всяка година в големите европейски градове и се организира от страните членки на европейския парламент. Тази есен домакин на една от най-важните конференции, посветени на междукултурния и религиозен диалог ще бъде румънският град Яш. Темата, която ще се дискутира, е "Православен диалог".

Срещите ще се проведат в периода 15-17 октомври, ще бъдат посетени редица туристически забележителности, манастира Нямц, където се намира и Православтата богословска семинария "Вениамин Костаки" като целта е да се направи връзка между Църква и училище.

Мероприятията, посветени на диалога се организират от десет години в различни градове на Европа. Според организаторите Яш е особено подходящо място за провеждането на православен диалог.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...