Оксфордска програма за богословски обмен 2007-2008 г.


Източник: University of Oxford

Богословският факултет на Оксфордския университет предлага стипендии за страните от Източна и Централна Европа, Русия и страните от бившия Съветски съюз за академичната 2007-2008 година (Chevening Scholarships).

Оксфордският университет в сътрудничество с Министерството на външните работи и въпросите на Британската общност (FCO) и църквите-членове на “Църкви заедно във Великобритания и Ирландия” (CTBI), по-конкретно Методистката църква и Църковното мисионерско общество, предлагат съвместно три, евентуално четири, стипендии, даващи възможност на изявени студенти по богословие да продължат обучението си в Богословския факултет на университета. Програмата се осъществява с подкрепата на православния изследователски център “Св. Григорий и св. Макрина” и братството “Св. Албан и св. Сергий”, чиито благотворителни цели са насочени към по-доброто разбирателство между християнските традиции. Стипендиите се предлагат на кандидати (на възраст между 25 и 40 години), които притежават или очакват да получат преди октомври 2007г. академична богословска степен от признат университет или богословски колеж. Молби за кандидатстване за 2007-2008 г. се приемат от граждани на Русия, Украйна и другите страни от бившия Съветски съюз, Хърватска, Сърбия, Черна гора, Македония, Румъния, България и Албания. Стипендиите се отпускат за максимум една академична година и покриват такси, настаняване, а при необходимост и самолетен билет за връщане. Всички кандидати трябва да бъдат одобрени и препоръчани от призната църковна институция в тяхната страна. Стипендиите се предлагат на членове на всяка християнска деноминация. Одобрените кандидати следва да имат готовност при необходимост да се явят на интервю с дипломатически и църковни служители в страната им.

Една от целите на програмата е развиване на контактите между църквите в Обединеното кралство и Източна Европа и бившия Съветски съюз за създаване на основа за бъдещо сътрудничество, затова кандидатите следва да имат интерес към икуменизма при своето идване в Оксфорд. Всички кандидати трябва да попълнят предварителен формуляр за кандидатстване, който могат да получат от:

Mrs Elizabeth Macallister
University of Oxford, Theology
41 St Giles, Oxford, OX1 3LW

тел: 01865 270797; факс: 01865-270795; elizabeth.macallister@admin.ox.ac.uk

Попълнените формуляри трябва да се изпратят на същия адрес не по-късно от 28 февруари 2007 г.

Превод: Божидар Питев

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...